Akılcı, Bilimsel, Modern ve Çağdaş Belediyecilik..

MUHARREM AYI VE AŞURE GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Sn. Kemal ŞAHİN’in Muharrem Ayı ve Aşure Günü Mesajı

Kıymetli hemşehrilerimiz,

Rahmet, bereket ve manevi iklimiyle gönüllerimizi kuşatan Muharrem Ayı’na ve paylaşmanın, kardeşliğin simgesi Aşure Günü’ne bir kez daha erişmenin huzurunu yaşıyoruz.

Muharrem Ayı; aynı zamanda İslam tarihinin en hüzünlü hadiselerinden biri olan Kerbela’nın derin bir saygı ve tefekkürle yâd edildiği müstesna bir zaman dilimidir. Kerbela’da, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in sevgili torunu Hz. Hüseyin Efendimiz ve Ehl-i Beyt’ten kıymetli yol arkadaşlarının şehadeti, adalet, hakikat ve insanlık değerleri uğruna verilen mücadelenin en derin sembollerinden biri olarak gönüllerde yer etmiştir.

Aşure Günü ise; farklılıkların bir araya gelerek berekete dönüştüğü, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en güzel tezahürüdür.

Bu mübarek günlerin; ülkemize, milletimize ve aziz hemşehrilerimize sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum.

Başta Göynücekli hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Muharrem Ayı’nı ve Aşure Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Kemal ŞAHİN

Göynücek Belediye Başkanı


Eklenme Tarihi: 26.06.2026 16:07:40

İletişim

  • Atatürk Cad. No:1, 05900 Göynücek/Amasya
  • 0358 615 20 81 /
  • 0552 903 1123
  • iletisim@goynucek.bel.tr
© 2022 Göynücek Belediyesi | Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Özgüweb

Meclis Kararları